Welkom bij Salsabil Travel!

Vliegtickets

Zoals gewoonlijk biedt Salsabil Travel vliegtickets aan voor elke mogelijke bestemming op de wereld, waar dan ook. Als een erkend Allround reisbureau willen we u graag duidelijkheid verschaffen over welke type vliegtuigmaatschappijen beschikbaar zijn. Vliegtuigmaatschappijen zijn er in allerlei soorten. Maar wat is nu het verschil tussen de verschillende vliegtuigmaatschappen?

Lijndienstmaatschappijen
Zij onderhouden een regelmatige verbinding tussen twee plaatsen op lijndienstbasis het hele jaar door, ongeacht het aantal geboekte passagiers. Lijndienstmaatschappijen hebben een full service concept: drankjes en hapjes zijn gratis. Bagage wordt, binnen bepaalde grenzen, gratis vervoerd etc. Enkele voorbeelden van lijndienstmaatschappijen zijn: KLM, Lufthansa, Royal Air Maroc, Singapore Airlines, Etihad Airways etc.

Lowcost maatschappijen
Ook lowcost maatschappijen onderhouden regelmatige verbindingen. Bij hen koopt u alleen de vlucht. De rest kost extra: hapjes en drankjes zijn niet gratis. Vervoer van bagage (tenzij online aangegeven) kost geld (Ryanair). Er kunnen geen stoelen gereservereerd worden. Indien wel, dan kost dat geld. Ze hebben hele strenge voorwaarden m.b.t. de tickets: annuleren is 100% kosten, wijzigen idem. De service-verlening wordt door klanten vaak als minimaal ervaren. Enkele voorbeelden van lowcost maatschappijen: Ryanair en Easyjet.

Charter maatschappijen
Charter maatschappijen vliegen geen lijndiensten, maar vliegen op tijdelijke basis in opdracht van een reisorganisatie. De reisorganisatie is dan ook de huurder van het vliegtuig. Zij heeft volledige controle over de verkoop van de plaatsen aan boord. Deze wordt dan ook gekoppeld aan accomodatie en lokale diensten zoals transfers. Charters vliegen seizoensgebonden, b.v. alleen in het zomerseizoen. Aangezien de reisorganisaties huurder zijn van het vliegtuig gaat de verkoop van de tickets ook via de reisorganisaties. Zij hebben een voorkeur voor de verkoop van totale pakketten (vlucht, accomodatie en diensten). Gevolg is dat voor de verkoop van “losse” tickets maar geringe capaciteit wordt vrij gemaakt. Voorbeelden van chartermaatschappijnen: ArkeFly, Transavia en Martinair.

Voor meer informatie en vragen over vliegtickets kunt u contact opnemen met Salsabil Travel. Mocht u tickets willen reserveren, kunt u via de formulier een offerte aanvragen. Of even een belletje geven. Voor een goede afloop van de aanvraag, dient u alle gegevens gelieve juist in te vullen of door te geven.

 


Belangrijk! Welke items (spullen) mogen niet in de cabine van het vliegtuig worden vervoerd?

Pistolen, vuurwapens en wapens
Een object waarmee (schijnbaar) door het afschieten van een projectiel lichamelijk letsel kan worden veroorzaakt, zoals: Alle vuurwapens (pistolen, revolvers, geweren, jachtgeweren, enz.), replica en imitatievuurwapens, onderdelen van vuurwapens (met uitzondering van telescopen), luchtpistolen, geweren en kogelgeweren. Seinpistolen, startpistolen, speelgoedpistolen, geweren met kogelblokken, industriële bout- en spijkerpistolen, kruisbogen, katapulten, harpoenen en harpoengeweren, slachtmaskers, verdovingspistolen of schokapparaten (bijvoorbeeld voor het doden van vee), wapens met geleide energie (laser), aanstekers met een geweervorm.

Puntige/snijdende wapens en scherpe objecten
Puntige artikelen of artikelen met lemmet die letsel kunnen veroorzaken, zoals bijlen en hakmessen, pijlen en dartpijlen, crampons (enterhaken, haakvormige artikelen of plaat met ijzeren spikes voor bergbeklimmen), harpoenen en speren, pickels en ijsbijlen, schaatsen, vergrendelbare messen of stiletto’s van welke lengte ook, messen, daaronder mede begrepen ceremoniële messen, religieuze messen en jachtmessen, gemaakt van metaal of ander materiaal dat sterk genoeg is om als potentieel wapen te worden gebruikt, vleesmessen, kapmessen, open scheermessen en (behalve veilige scheermessen of wegwerpscheermessen met mesjes in een houder), sabels, zwaarden en degenstokken, scalpels, scharen met bladen van welke lengte ook, ski- en wandelstokken, werpsterren, ambachtsgereedschap dat als potentieel wapen kan worden gebruikt, bijvoorbeeld boren en boorbeitels, snijwerktuigen, zakmessen, alle zagen, schroevendraaiers, breekijzers, hamers, combinatietangen, moersleutels/Engelse sleutels, branders.

Stompe artikelen
Stompe instrumenten die letsel kunnen veroorzaken, zoals baseball- en softbalknuppels, clubs of stokken (hard of flexibel), bijvoorbeeld gummiknuppels, ploertendoders (met loden knop), politieknuppels en -stokken, cricketbats, golfclubs, hockey- en hurleysticks, lacrossestokken, peddels voor kano en kajak, skateboarden, biljart-, snooker- en poolkeus, vishengels, artikelen voor vechtkunst, bijvoorbeeld boksbeugels, clubs, knuppels, (dors)vlegels, num-chucks, kubatons, kubasaunts.

Explosieven en ontvlambare substanties
Explosieven of zeer brandbare substanties die een risico voor de gezondheid van de passagiers en de bemanning en/of de veiligheid van het vliegtuig of goederen vormen, zoals ammunitie, detonators en ontstekers, explosieven en explosieapparaten, replica of imitaties van explosiemateriaal of explosieapparaten, mijnen en andere explosieve militaire artikelen, alle soorten granaten, gas en gasflessen, bijvoorbeeld butaan, propaan, acetyleen, zuurstof – in grote hoeveelheden, vuurwerk, vuurpijlen, vuurwerk in welke vorm dan ook en andere pyrotechniek (inclusief feestartikelen en speelgoed), onveilige lucifers, granaten of patronen die rook veroorzaken, ontvlambare vloeibare brandstof, bijvoorbeeld benzine/petroleum, diesel, aanstekergas, alcohol, ethanol, spuitverf met drijfgassen, terpentine en verfverdunner, alcoholhoudende drank met meer dan 70% alcohol (140%-proef).

Chemische en giftige stoffen
Chemische of giftige stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van de passagiers en het personeel of de veiligheid/beveiliging aan boord van het vliegtuig, zoals: zuren en alkaliën, bijvoorbeeld wegwerpbare “natte” batterijen, bijtende of blekende stoffen, bijvoorbeeld kwik, chloor, sprays voor persoonlijke verdediging, bijvoorbeeld mace, peperspray, traangas, radioactief materiaal, bijvoorbeeld medicinale of commerciële isotopen, vergiffen, besmettelijk of biologisch gevaarlijk materiaal, bijvoorbeeld geïnfecteerd bloed, bacteriën en virussen, materialen die spontaan kunnen ontbranden of verbranden, brandblusapparaten (behalve de apparaten die zijn toegestaan conform de protocollen en als noodapparatuur aan boord van het vliegtuig).
Geweren, vuurwapens, munitie en wapens (inclusief replica’s), verf, lijm, knalbonbons, artikelen met interne ontbrandingssystemen zoals kettingzagen, modelvliegtuigen, grasmaaiers, enz., mogen niet in de bagage worden vervoerd (ingecheckt of niet ingecheckt)